Munkakeresés

Felkészítès - Tanàcsadàs - Fordítás - Hivatali ügyintèzès

headerphoto
Kedves Érdeklődő!
 
Az alábbiakban szeretném pár sorban bemutatni azt a szolgáltatást, amivel a jövőben az Ausztriában munkavállalást tervezők vagy már kint élő, de új munkahelyet keresők mindennapjait, szintúgy a már kint dolgozók hivatalos ügyintézését szeretném megkönnyíteni és minden hozzám forduló honfitársamnak, a nyelvismeret és/vagy a külföldön érvényes szabályok, lehetőségek ismeretének hiányából adódó problémák elhárításával, az Ausztriában való beilleszkedését és helytállását segíteni.


 
Less-Bányai Ágnes vagyok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton születtem, és 2008 decembere óta élek Ausztriában, kezdetben férjemmel szezonmunkásként tevékenykedtünk a vendéglátásban, télen különböző síközpontokban, nyáron pedig a Salzburg környéki tavaknál, gondosan kijárva a munkakörünkből adódó ranglétrát. 2012-től pedig véglegesen letelepedtünk, maradtunk mindig Salzburg közvetlen közelében, de immáron éves állásra váltva kezdtük meg a családalapítást, 2013-ban egy salzburgi kávéházból fizettető pincérnői pozicióból mentem el gyermekkondozási ellátásra, azóta két fiam született, Seekirchen am Wallersee-ban lakunk, és jelenleg a munkaügyi központ szervezésében egy pályaorientációs tanfolyamot végzek, mellette pedig elérkezettnek láttam az időt saját vállalkozásom beindítására is.


 
Kiköltözésünket követően szinte azonnal érkeztek megkeresések hozzánk, ismerősők, barátok kértek segítséget az ausztriai munkavállaláshoz illetve a további hivatalos ügyintézéshez. Saját példánkból okulva tapasztaltuk, hogy hiába tanultuk hosszú éveken keresztül a német nyelvet az otthoni oktatási rendszerben, sajnos az nem ad teljeskörű segítséget, biztonságot a valós nyelvterületen való boldoguláshoz, többek között a nyelvjárások és az irodalmi nyelv közti nagyfokú eltérés miatt, illetve a hivatalos ügyek intézésénél felmerülő szaknyelvi, sok esetben jogi, gazdasági kifejezések néha a saját nyelvünkön is nehezen értelmezhetősége miatt.
Így folyamatosan azzal szembesültünk, hogy a munkaközvetítő cégek vagy akár a munkaügyi központ által nyújtott lehetőségek, azaz az álláskereső számára biztosított név, cím és telefonszám, azaz a munkaadó elérhetőségei, nem jelentenek igazi segítséget, és így nem vezetnek a legtöbb esetben eredményre.

Ezért mi másképp kezdtük el a segítségnyújtást, több energiat fektetve a munkakereső felkészítésére az elvárások pontos ismeretének birtokában, sok információval ( nyelvi és munkaköri egyaránt ) ellátva őket a tényleges munkavégzéssel kapcsolatban, és nem engedtük el a kezüket a sikeres felvételt követően sem, hanem intéztük a bejelentéseket, és az ezzel járó papírmunkát, ami nélkül szintén kizárt a teljes körű beilleszkedés, és maradtunk kapcsolatban, illetve probáltuk mindvégig orvosolni az időközben, esetleg nyelvi nehézségek miatt felmerülő problémákat a munkaadó és a munkavállaló között. A "munkakeresés menete" cimszó alatt részletesen kifejtem a szolgáltatás tartalmát.

2008 óta ezzel a módszerrel kb 30 honfitársunkat, főleg ismerőseinket, barátainkat juttatuk munkához, most pedig életkörülményeink változásával nyert szabadidőnket szeretnénk arra fordítani, hogy ismeretlen, nem a közvetlen környezetünkben élők jelentkezését is figyelembe vehessük, és hivatásszerűen, hivatalos keretek között foglalkozhassunk igényeikkel. 

Több éves tapasztalatunkat az ausztriai munkaerőpiacon kamatoztatva szeretnénk tevékenyen részt venni a kezdetben érdeklődők, és aztán komoly szándékkal érkezők mellet állva, a könnyűnek semmiképp, de lehetetlennek sem nevezhető út végigjárásában, megsokszorozva az esélyét így egy sikeres befejezésnek, azaz a kitűzött célok elérésének.


 
Ez az én történetem dióhéjban, a Tiédet írjuk együtt! Ha kérdésed van vagy jelentkezni szeretnél itt megteheted: ( Az üzenetek feldolgozása és az ügyintézés jelentkezési sorrendben történik, megértésedet köszönöm. )


Üzenetküldés

Jelentkezés - Tájékoztatás kérés
 
Név:
*E-mail:
*Üzenet:
  
 
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Booking.com

Ingyenes honlapkészítő
 

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.